Sophia's Lichtjestocht 2023

Steek een lichtje aan voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis!

Tijdens de Lichtjesactie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis kan men een symbolisch lichtje kopen in de kerstboom voor het ziekenhuis. Onderdeel van deze actie is Sophia’s Lichtjestocht. Een lampionnenoptocht waar jouw kind via school, het kinderdagverblijf, de bso en/of vereniging dit jaar aan mee doet!

Een lichtje maakt het verschil
Alle deelnemende kinderen krijgen een stokje met een lichtje die zij zelf in elkaar kunnen
knutselen tot een te gekke lampion. Op onze website zijn allerlei leuke tips te vinden om
de mooiste lampion te maken. Deelnemende scholen, kinderdagverblijven, bso’s en/of verenigingen kunnen op een zelf gekozen datum in december en afstand de Lichtjestocht lopen om zo hun betrokkenheid te tonen voor de kinderen in het Sophia.

Kindermedicijnen uit de 3D-printer
Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het nemen van medicijnen door kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De meeste geneesmiddelen zijn namelijk gemaakt voor volwassenen. De medewerkers van de apotheek in het Sophia Kinderziekenhuis maken drankjes van de medicijnen, malen de tabletten fijn of breken ze in stukjes. Het is soms echt puzzelen om patiëntjes de goede hoeveelheid te kunnen geven en daarnaast zijn medicijnen vaak erg vies.

Door mee te doen aan Sophia’s Lichtjestocht maken jullie het 3D-printen van medicijnen op maat mogelijk. Door de aanschaf van een speciale printer kunnen we in het Sophia Kinderziekenhuis straks medicijnen printen in de juiste hoeveelheid voor elk kind. Met deze nieuwe techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling. Patiëntjes kunnen straks ook zelf de vorm, kleur en smaak van de pilletjes kiezen. Zo maken we het voor hen iets fijner in het ziekenhuis!

Wij doen graag een beroep op jullie om de kinderen in het Sophia te helpen en volgend jaar de eerste patiënten van de speciale, geprinte kindermedicijnen te voorzien. Alvast heel hartelijk dank!

Wij hopen op jullie steun.

Bekijk alle
€ 5 28-01-2024 | 17:19 Aan: Kinderopvang Kibeo / OBS de Vliete
€ 10 26-01-2024 | 23:07 Aan: Kinderopvang Kibeo / OBS de Vliete
€ 10 26-01-2024 | 22:37 Aan: Kinderopvang Kibeo / OBS de Vliete
€ 10 26-01-2024 | 21:11 Aan: Kinderopvang Kibeo / OBS de Vliete
€ 10 26-01-2024 | 20:44 Aan: Kinderopvang Kibeo / OBS de Vliete