Steek een lichtje aan voor de kinderen!

Wendy & Shelby Van der Sluijs

( Lid van team: OBS De Achtsprong  )

van totaal € 200 (122%)

Hoi Allemaal🙋🏼‍♀️

Wij zijn wendy & Shelby en doen mee samen met de bassischool OBS de Achtsprong in Woerden om centjes in te zamelen voor zieke kindjes in het ziekenhuis.

Hiermee kan er hopelijk een printer gekocht gaan worden waarmee de kindjes beter hun medicijnen kunnen innemen dankzij hun eigen invloed voor een kleurtje en smaak.

Zonder strijd en dus op tijd. 

We hebben op school een leuke kerst missie gekregen.

24 taakjes om te voltooien en hopelijk daarmee jullie steun te krijgen voor een donatie.

Ook gaan wij de lichtjestoch binnenkort als school samen lopen.

Wij zullen jullie op de hoogte houden met foto's op deze pagina, van onze vorderingen met het volbrengen van de kerst missie en de lichtjestocht.

Helpen jullie ons mee?

Alvast heel erg bedankt.

Liefs Wendy & Shelby

 

Hierbij de hele uitleg voor de inzameling voor de Lichtjestocht:

Dit jaar zamelen we met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’. Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen:
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 25 22-12-2023 | 11:03
€ 10 20-12-2023 | 18:01
€ 5 15-12-2023 | 13:17
€ 10 13-12-2023 | 19:20 Om te zorgen dat hun wens uitkomt.
€ 5 13-12-2023 | 19:04