H

Houtkoperschool

Steek een lichtje aan voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis!
van totaal € 500 (412%)

Dit jaar zamelen we met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’. Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 500 10-01-2024 | 15:43 Als kinderopvangorganisatie koesteren we het welzijn van alle kinderen, ongeacht hun omstandigheden. We begrijpen dat sommige kinderen extra zorg en ondersteuning nodig hebben, vooral zij die strijden tegen ziekte en medische uitdagingen. Ons doel is niet alleen het verlichten van de last van medische kosten, maar ook het brengen van een glimlach op de gezichten van kinderen die wellicht door een moeilijke tijd gaan. We willen een positieve impact hebben op de gemeenschap en een voorbeeld zijn van mededogen en zorgzaamheid. Als kinderopvangorganisatie zien we het als onze verantwoordelijkheid om de volgende generatie te ondersteunen, te koesteren en te helpen groeien, wat is er mooier dan bij te dragen bij zo'n mooi innovatief idee. Door bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van zieke kinderen, streven we ernaar een blijvende indruk achter te laten en een bron van hoop en troost te zijn voor hen die het het meest nodig hebben.
€ 465 10-01-2024 | 09:02
€ 15 23-12-2023 | 08:14 Ik steun ook stichting still, dit is een mooie combinatie van twee goede doelen.
€ 25 20-12-2023 | 18:44
€ 50 20-12-2023 | 18:29