Sophia's Lichtjestocht 2022

Ook dit jaar organiseren wij Sophia's Lichtjestocht. Een lampionnenoptocht voor kinderen van scholen, kinderdagverblijven, bso’s, stichtingen en/of verenigingen, waarmee we met elkaar laten zien dat we extra denken aan de kinderen in het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis.

Scholen, kinderdagverblijven, bso’s, stichtingen en/of verenigingen kunnen ook dit jaar weer in hun eigen woonplaats en op een zelfgekozen dag in december meedoen aan deze actie. Zo kun je laten zien dat je – ook tijdens de feestdagen – aan de kinderen in het Sophia denkt. Leerlingen krijgen van ons een lampionnenstokje met een lampje die zij zelf in elkaar kunnen knutselen tot een te gekke lampion. Door de tocht te laten sponsoren draagt elke school en vereniging bij aan de beste zorg voor zieke kinderen.  

Meest gestelde vragen over Sophia's Lichtjestocht

 • Hoe haal je geld op?
  In het pakket vinden jullie A4 flyers. Wij willen jullie vragen de kinderen één exemplaar mee naar huis te geven. Hiermee kan het kind met hulp van de ouders gemakkelijk jullie eigen actiepagina delen onder familie, vrienden en bekenden en hiermee donaties ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Er hoeft dit jaar dus geen contant geld opgehaald te worden. De QR code op de flyer is gelinkt aan jullie eigen actiepagina.

 • Mogen we ook op andere manieren geld ophalen?
  Natuurlijk! Als je zelf een een creatief idee hebt om een mooi bedrag op te halen voor Sophia's Lichtjestocht ben je vrij om dit in te vullen zoals jullie dit bedenken. De formulieren die je van ons ontvangt zijn met name om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken. 

 • Is er een vergunning nodig voor de Lichtjestocht?
  Het is goed om te weten dat deelnemende scholen en verenigingen (in de meeste gemeentes) geen toestemming of vergunning nodig hebben voor de Lichtjestocht. Zorg er eventueel wel voor dat er ouders en/of begeleiders aanwezig zijn die er op toe kunnen zien dat de tocht veilig verloopt. Het is uiteraard van belang dat iedereen zich aan de verkeersregels houdt.

 • Wanneer is de Lichtjestocht afgelopen?
  Aangezien scholen de Lichtjestocht op een zelfgekozen moment organiseren stopt de actie officieel pas in januari. Eind januari maken we het eindbedrag op een feestelijke wijze bekend. Hierover volgt nog meer informatie in de e-mails die je van ons ontvangt. 

 

 

Speciaal voor Sophia's Lichtjestocht hebben we samen met Villa Zebra een te gekke knutselvideo vol inspiratie voor jullie gemaakt: 

Bekijk alle
06-02-2023 | 17:23 Aan: Samenwijs
06-02-2023 | 16:56 Aan: Samenwijs
06-02-2023 | 15:36 Aan: Samenwijs
06-02-2023 | 08:00 Aan: Samenwijs
06-02-2023 | 00:02 Aan: Samenwijs