Sophia Restaurantactie

Normal 57d034ad66282ed482a70396d18de16e473ee93a

De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn, gezelligheid en lekker eten. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, zoals voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar betrekken wij graag restaurants bij onze traditionele Lichtjesactie. Daarom hebben we een speciale restaurant actie ontwikkeld. 

Lichtjesactie Stichting Vrienden van het Sophia
De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich ieder jaar gedurende de decembermaand in voor de kinderen die in het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis verblijven. De Lichtjesactie wordt gekenmerkt door de grote kerstboom met lichtjes voor de deur van het kinderziekenhuis, een lampionnen optocht die gelopen wordt door kinderen, een Lichtjesrun van de Rotterdam Running Crew en diverse andere acties. Al deze acties dragen bij de aan de beste zorg voor zieke kinderen.

Deelnemende restaurants 2018:
1NUL8
Allure
Aqua Asia Club
Ballroom
Bistrobar Binnenrotte
Bokaal
Brazzo
Café van Zanten
Chili Time Kralingen
Chinees/ Japans restaurant Asia
De Gele Kanarie
De Huismeester
De Pizzabakkers
De Waterman
Encore Bar & Grill

Heeren van Ambacht
Het Eigendom
Gusto
Het Hoekje
HUGH Rotterdam
In Den Rustwat
Itami
Kunsthal Café
LISA
Nieuw Rotterdams Café
Oliva
Olympia Kitchen Bar

Ortam BBQ
Petit Paris
Restaurant Katak Maz
Stadsbrasserie Rotterdam
The Park
Weena

Restaurant actie Sophia
Dit jaar willen wij graag restaurants uit de regio betrekken bij onze traditionele kerstactie. We hebben daarom een speciale restaurant actie ontwikkeld.Hoe werkt de restaurant actie?

De actie werkt als volgt: gedurende de decembermaand zal er per couvert één euro in rekening worden gebracht bij uw gasten. Op de tafel/bij de rekening zal er een kaartje (bekijk hier het kaartje) van het Sophia staan om deze actie toe te lichten. Deze euro is natuurlijk niet verplicht en uw gast heeft de keuze dit niet te doen.

Wat krijgt uw restaurant terug voor deelname?
Natuurlijk laat u met uw deelname zien dat uw restaurant de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedraagt.

Toch willen wij als Stichting uw mooie gebaar ook extra aandacht geven. Dat doen wij op diverse manieren:

  • U ontvangt voldoende kaartjes zodat u de actie onder de aandacht kunt brengen bij de gasten. De kaartjes mogen meegenomen worden en we zorgen dat u op iedere nieuw opgedekte tafel ten minste 1 nieuw kaartje kunt neerzetten.
  • Ieder deelnemend restaurant krijgt een speciale raamsticker; zo laat u zien dat u meedoet aan deze actie.
  • Ieder deelnemend restaurant krijgt middels berichtje met foto speciale aandacht op onze social media kanalen (facebookLinkedIN en Instagram#RestaurantactieSophia)
  • Ieder deelnemend restaurant krijgt een vermelding van deelname op onze actie website www.lichtjessophia.nl
  • Eind januari/ begin februari organiseren wij een middag waar alle deelnemende restaurants samen komen om het eindbedrag en het persoonlijk opgehaalde bedrag feestelijk bekend te maken in het Sophia Kinderziekenhuis.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als uw restaurant ook meedoet met deze actie! Uw aanmelding kunt u mailen naar restaurantactie@vriendensophia.nl
Geeft u dan ook door over hoeveel tafels u beschikt, zodat wij een juiste inschatting kunnen maken van het aantal benodigde kaartjes. U ontvangt deze, samen met de raamsticker, in de laatste week van november van ons.

Vragen?
Uiteraard kunnen we de actie verder persoonlijk willen toelichten, mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken dan kunt u mailen naar restaurantactie@vriendensophia.nl of bellen naar het nummer 010-7036079

We hopen dat we er met iedereen een bijzondere maand van kunnen maken voor de kinderen in het Sophia en dat ook u enthousiast bent over de restaurant actie! Doet uw ook restaurant mee?