Koop een lichtje voor kinderen met een zeldzame aandoening

Zo’n 1 miljoen Nederlanders krijgen in hun leven te kampen met een zeldzame aandoening. Een groot deel daarvan betreft kinderen. Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten bekend, waarvan de meeste aandoeningen erfelijk of aangeboren. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen onbekend. Mede daarvoor is een vroege herkenning heel moeilijk, wat vaak leidt tot een te late diagnose. De aandoening kan intussen verergerd zijn, of zelfs verkeerd behandeld. Ook is er vaak weinig bekend over het verloop van de zeldzame ziekte, omdat er weinig gegevens worden bijgehouden van opgroeiende kinderen.

In het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt zorg voor deze kinderen en expertise over zeldzame aandoeningen geconcentreerd, om de kinderen sneller een juiste diagnose te geven en de beste behandeling  te bieden. Door meer samenwerking kan er vaker naar  gezamenlijke oplossingen worden gezocht. Voor bijvoorbeeld kinderen met stofwisselingsziekten, orgaanziekten zoals een onvoldoende ontwikkeld maagdarmstelsel, bloedziekten en aanlegstoornissen zoals kinderen met aangeboren schedel- of gezichtsafwijkingen.  

Betere informatie voor ouders en meer onderzoek is van groot belang. 

Koop daarom via deze website een lichtje in onze kerstboom! Alvast heel veel dank!


Een factuur ontvangen van jouw donatie?
Vanaf een bedrag van 100 euro is het mogelijk om een factuur te ontvangen van jouw donatie. Je kunt dit aangeven in het donatieformulier.
Lees meer Lees minder
van totaal € 300.000 (0%)

Startdatum

Bekijk alle

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Start je actie
Bekijk alle

NIEUW: Collecteer deze kerst voor de Lichtjesactie

02-12-2021 | 14:32 We bevinden ons in een uitdagende tijd, die wederom veel vraagt van onze samenleving en de ziekenhuizen. Juist in deze tijden heeft het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis jouw steun hard nodig. Nieuw dit jaar is de optie om digitaal voor ons te collecteren. Met jouw online collectebus draag je bij aan de traditionele Lichtjesactie en laat je zien dat je aan de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis denkt.  Maak nu jouw bus aan!Je maakt een online collectebus in een handomdraai. Meld je aan met je e-mailadres of via Facebook. Je zet je foto en motivatie erbij zodat iedereen ziet waar jij je voor inzet.   Je kunt jouw online collectebus voor de Stichting Vrienden van het Sophia eenvoudig delen via WhatsApp, Facebook, Twitter, linkedIn en e-mail. Maar je maakt net zo makkelijk een QR-code aan of stuurt een Tikkie. Zo bereik je snel meer mensen. Met een online collectebus lever je een belangrijke bijdrage aan de beste zorg voor zieke kinderen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.   
Lees meer