OBS Het Startblok

3D-printen van kindermedicijnen op maat. Steun Sophia's Lichtjestocht
van totaal € 500 (71%)

Dit jaar zamelen we met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’. Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 50 06-12-2023 | 08:18 Zoon Rick vlak na geboorte opgenomen in 1999. Nog steeds dankbaar voor juiste hulp en goede afloop.
€ 5 02-12-2023 | 17:30
€ 5 02-12-2023 | 17:23
€ 10 30-11-2023 | 14:22 Als trotse tante van allemaal nichtjes en neefjes die geboren zijn in t sophia
€ 30 30-11-2023 | 12:47 Als geen ander weet ik hie hart dit ziekenhuis nodig is na het verlies van Dominique, maar ook dat ik 4 prematuur kindjes kreeg was ik heel vaak in dit ziekenhuis. Ik koop dan ook een lichtje voor al mijn kindjes. Elk jaar kocht ik al lichtjes via sophia zelf. Maar voor het eerst zullen mijn eigen kinderen met deze toch mee lopen ben zoooo blij dat eindelijk de school er aan mee doet. 🥰 voor elk van mijn kinderen heb er 6 heb ik 1 lampje gehaald. Dominique, 💜 lindsey, sophia, levi, djayden, angelina