Dominicus Kindcentrum

Steek een lichtje aan voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis!
van totaal € 500 (63%)

Dit jaar zamelen we met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’. Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 50 08-12-2023 | 18:59
€ 10 08-12-2023 | 18:05
€ 250 08-12-2023 | 13:06 Onze jongste kind is vorig jaar geholpen in het Sophia waar onze grootste dank naartoe gaat!
€ 5 07-12-2023 | 08:51 Elk kindje verdient t beste❤️ En zeker de kindjes die ziek zijn en niet altijd in hun eigen bedje in slaapvallen in hun vertrouwde kamertje opstaan. Elkaar helpen en ervoor elkaar zijn is the spirit💫