Buurt Bestuurt Vijfhoeven

Steek een lichtje aan voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis!
van totaal € 500 (108%)

Dit jaar zamelt Buurt Bestuurt Vijfhoevenlaan met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’.

Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Loop jij mee?

Op zaterdag 16 december 2023 zullen we om 18.00 uur een lichtjestocht maken. We hopen met zoveel mogelijk mensen, jong en oud, een wandeling te maken van ongeveer 1 km.

Voor de eerste 150 aanmeldingen hebben we een lampionstok. Neem wel zelf twee AA-batterijen mee. Je knutselt zelf eenvoudig een lampion (voorbeelden hiervan vind je onder aan deze pagina). Het is ook mogelijk om voor aanvang van de tocht een lampion te kopen. Deze kosten € 2,50 per stuk en de opbrengst komt volledig ten goede aan het goede doel.

Meelopen is geheel gratis, maar we waarderen een bijdrage aan de actie. Opgeven voor deze actie kan via: info@bbvijfhoevenlaan.nl onder vermelding van Lichtjestocht Sophia.

Voorbeelden voor het maken van een lampion:

DIY - Lampion voor de Sophia Lichtjestocht - Little Dutch (little-dutch.com)

Lampion maken, meer dan 25 uitgewerkte voorbeelden 25 voorbeelden (ikbenalgroot.nl)

 

Bekijk alle
€ 15 21-12-2023 | 13:17
€ 10 20-12-2023 | 08:59
€ 100 17-12-2023 | 16:54
€ 50 17-12-2023 | 14:41
€ 10 16-12-2023 | 18:07