Zorg voor 'n lichtpuntje voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis!

Juliëtte, Mathijs en Thijmen Opstal

( Lid van team: Het Noorderlicht )

van totaal € 50 (240%)

Dit jaar zamelen we met onze school met de Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’.

Juliëtte: "Ik vind het zelf goed om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis, omdat kinderen daar een hele zware tijd hebben. Door geld op te halen voor lekkerdere en betere medicijnen is het wat fijner en gezonder voor kinderen."

Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen:
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 5 12-12-2023 | 19:54
€ 10 12-12-2023 | 13:01
€ 20 12-12-2023 | 12:30 Om dat kinderen goede zorg nodig hebben
€ 5 12-12-2023 | 10:03
€ 5 12-12-2023 | 09:45 Wij hebben een lichtje gekocht omdat wij uit eigen ervaring weten wat voor mooi werk ze in het Sophia Kinderziekenhuis doen😘