De maand december staat weer in het teken van de Lichtjesactie. Ook dit jaar kan je symbolisch een lichtje sponsoren in de prachtige kerstboom voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis Dit jaar komt de opbrengst van de Lichtjesactie ten goede aan het Sophia Kinderthoraxcentrum! Help jij mee aan de beste zorg voor kinderen met hart- en longaandoeningen?

Het Sophia Kinderthoraxcentrum
Dit jaar willen we een grote wens van het Sophia in vervulling laten gaan. In het Sophia Kinderthoraxcentrum wordt specialistische zorg geboden aan kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Voor deze kinderen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Men wil daarom het ‘So Fit en Fun Centrum’ realiseren waar de kinderen spelenderwijs getest worden en er gekeken wordt naar wat er buiten hun beperkingen wél mogelijk is. Dit alles in een aantrekkelijke ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast  fietsen, loopbanden en functietesten zal er onder meer een springkussen te vinden zijn en worden virtual reality en games ingezet. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

Jij kunt helpen om deze kinderen met een gerust hart te laten spelen en sporten door het kopen van een (of meerdere) lichtje(s).

Koop dan nu via deze website een lichtje in onze kerstboom! Alvast heel veel dank!


Een factuur ontvangen van jouw donatie?
Vanaf een bedrag van 100 euro is het mogelijk om een factuur te ontvangen van jouw donatie. Je kunt dit aangeven in het donatieformulier.
Lees meer
€ 305.107 opgehaald
Bereikt 101%
Ons doel € 300.000
Laatste donatie 21-02-2022 | 07:23
Naud Aan: Klein Duumpie

Over Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen. Maar voor wetenschappelijk onderzoek, innovatieve projecten en extra voorzieningen voor patiënten en familie zijn aanvullende middelen nodig. De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich hier, samen met u, graag voor in. Want elk kind heeft recht op de allerbeste zorg!