Lichtjes voor het Sophia Moeder en Kind Centrum

22-10-2020 | 10:32

Dit jaar staat de Lichtjesactie geheel in het teken van de allerkleinste patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. En juist in deze tijd willen we een beroep doen op uw steun. Per jaar overlijden nog steeds 1400 kinderen rondom de geboorte. Het Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zet een grensverleggende stap van behandelen van de allerkleinsten ná de geboorte naar behandelen vóór de geboorte. Om zo hun overlevingskansen te vergroten. Een stap die ondanks de aanwezigheid van Covid-19, absoluut mogelijk gemaakt moet worden.

 Het mogelijk maken van innovatieve behandelingen van de allerkleinsten al in de baarmoeder zal een bijdrage leveren aan de vermindering van de kindersterfte rondom de geboorte en het verbeteren van de levenslange gezondheid van zieke, te kleine of te vroeg geboren kinderen.

 Helpt u ons mee kindersterfte rondom de geboorte terug te dringen? U koopt al een lichtje voor € 5,- per stuk. Wilt u meer weten of in actie komen? Ga dan naar: www.lichtjessophia.nl. Hopelijk stralen er straks heel veel lichtjes, mede dankzij u! Bij voorbaat hartelijk dank namens de kinderen in het Sophia.