Over Vrienden van het Sophia

Een mooie traditie krijgt een vervolg. Begin december wordt weer een prachtige kerstboom geplaatst bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. U steunt onze patiëntjes door een lichtje in deze boom te kopen. We hopen dat de boom dit jaar door alle lichtjes weer zal stralen en er weer veel mooie acties worden georganiseerd om het Sophia te steunen.

Het Sophia Kinderziekenhuis

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Een team van ruim 3000 gepassioneerde, betrokken en bevlogen medewerkers leveren dag en nacht topzorg aan kinderen en hun ouders. Doordat het Sophia alles in huis heeft – Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie werken samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie is het mogelijk complete zorg te bieden aan zowel kinderen als hun ouders.

Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

Uw steun is onmisbaar

U kunt de patiëntjes en het wetenschappelijk onderzoek steunen door een eenmalige gift te doen, of door vriend te worden van het Sophia. Wij garanderen u dat uw gift goed wordt besteed aan projecten in het Sophia. Dankzij de vele gulle giften aan de Vrienden van het Sophia heeft het wetenschappelijk onderzoek extra impuls gekregen en konden heel veel wensen op het verlanglijstje van Sophietje in vervulling gaan. Samen kunnen we het verschil maken!

Bent u nieuwsgierig welke projecten nog op Sophietjes verlanglijst staan? Lees dan over de verschillende projecten op www.vriendensophia.nl