Het Sophia is voor ons niet onbekend en helpen wij graag!

Meya Lenters

( Lid van team: Gro-up kinderopvang Het Welpennest /'t Reigersbos Openbare Basisschool )

van totaal € 100 (100%)

Hoi allemaal, wat fijn dat je de tijd neemt om dit te lezen. 

Ons gezin draagt het Sophia een warm hart toe. Zowel mijn broer als ik zijn daar geboren omdat wij wat extra aandacht nodig hadden. Mijn broer (onze held!) heeft hier te veel en te lang gelegen maar toch komen we altijd terug met een prettig gevoel. Het team van artsen en verpleging doet hun uiterste best om je welkom te laten voelen en sfeer te creëren. Zo lief en behulpzaam.

Dus dit jaar wil ook ik helpen met het inzamelen van lichtjes voor het Sophia! Help je mij om mijn doel te behalen?

Alvast bedankt!

Liefs Meya 

‐------------‐--------------------------------------------------

Dit jaar zamelen we met Sophia’s Lichtjestocht geld in voor het project ‘3D-printen van kindermedicijnen op maat’. Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De medewerkers van de apotheek maken er daarom drankjes van, malen tabletten fijn of breken ze in stukjes. Dat luistert heel nauw, want de dosering moet zijn afgestemd op het lichaam en ziektebeeld van het kind. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt nu aan innovatieve kindvriendelijke oplossingen.

Zelf kleur en smaak kiezen:
3D-geprinte medicijnen bieden veel voordelen bij de behandeling van zieke kinderen. Patiëntjes kunnen straks zelf de vorm, kleur en smaak van de pillen kiezen. Zo houden ze het medicatietraject langer vol. Met deze techniek zijn er meer geneesmiddelen geschikt voor kinderen, gaan we tekorten tegen én is er minder verspilling!

Help jij mee?
De kosten voor een 3D-printer en onderzoek vallen nog niet binnen de verzekerde zorg. Samen met alle kinderen die deelnemen aan de lampionnenoptocht willen wij het 3D-printen van medicijnen mogelijk maken voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Steun jij onze actie ook?

Bekijk alle
€ 20,50 20-12-2023 | 12:09 Het Sophia ziekenhuis is voor ons ook niet onbekend. Het doet mij goed om wat terug te kunnen doen.
€ 5 30-11-2023 | 20:46
€ 10 29-11-2023 | 09:52
€ 5 28-11-2023 | 20:43
€ 5 28-11-2023 | 19:30