Lichtjesactie 2021: Het Sophia Kinderthoraxcentrum

De maand december staat ook dit jaar geheel in het teken van de Lichtjesactie. Op 8 december 2021 gaan rond 17.00 uur – als symbolische start van de kerstactie – de lichtjes aan in de grote kerstboom voor de entree van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar komt de opbrengst van de Lichtjesactie ten goede aan het Sophia Kinderthoraxcentrum! Koop jij ook een symbolisch lichtje in de kerstboom van het Sophia?

Het Sophia Kinderthoraxcentrum
In 2021/2022 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia, samen met alle deelnemers en donateurs, projecten in het Kinderthoraxcentrum. Dit centrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden.Steun jij de kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen?

Koop dan nu via deze website een lichtje in onze kerstboom! Alvast heel veel dank!


Een factuur ontvangen van jouw donatie?
Vanaf een bedrag van 100 euro is het mogelijk om een factuur te ontvangen van jouw donatie. Je kunt dit aangeven in het donatieformulier.
Lees meer Lees minder
van totaal € 300.000 (0%)
Bekijk alle

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Start je actie
Bekijk alle

Operatie in de baarmoeder aan baby met open rug straks mogelijk in het Sophia

16-12-2020 | 14:59 Een kind met een open rug al in de baarmoeder opereren kan straks ook in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Tot nu toe moesten ouders hiervoor naar België afreizen. Seth is de eerste baby waarbij Rotterdamse artsen mee opereerden. ,,Totdat hij geboren werd, bleef het spannend.’’ Lees meer over deze nieuwe behandelmethode op de website van het Algemeen Dagblad   Voor dit bijzondere project binnen het Sophia Moeder en Kind Centrum zetten wij ons dit jaar in met de actie 'Lichtjes voor Sophia'. De verwachting is dat het eerste kind met bijvoorbeeld een open rug in 2022 in het Sophia kan worden geopereerd terwijl het nog in de baarmoeder zit.   Help jij ook mee om deze behandeling in het Sophia mogelijk te maken? Koop dan nu via https://www.lichtjessophia.nl/ een lichtje in onze kerstboom! Alvast heel veel dank! 
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

19-10-2021 | 22:20